Workshop verhalen schrijven & vertellen

“Een mooie donkeremorgen in januari , de wereld is ingepakt in een mooi dik wit sneeuwpak. Waar je ook kijkt de natuur is prachtig zo mooi en zo wit. Buiten vriest het dat kraakt en jij ligt nog lekker warm in je bed en staat op het punt om zo meteen iets heel moois te gaan doen. Je gaat leren, ervaren en mee maken hoe ook jij een verhaal zo kan gaan vertellen dat iedereen aan je lippen hangt. Hoe jij je publiek weet te boeien met je verhaal, hoe breng jij je verhaal over.”

Ook jij vertelt wel eens een verhaal of een mooie metafoor. Maar hoe breng je deze nu echt over, hoe zorg je er voor dat je publiek vanaf het eerste tot het laatste woord aan je lippen blijft hangen en hoe creëer je een ideale verbinding met je luisteraars door een prachtig verhaal te vertellen.

Deze workshop is voor een ieder die graag een goed verhaal zou willen vertellen. Bijvoorbeeld een leerkracht, coach, trainer, scoutingleider, kampvuur oudste, acteur(in spé), vlogger of gewoon iemand die het super tof zou vinden om een prachtig pakkend verhaal te vertellen. De workshop “verhalen schrijven & vertellen” is een werkelijke unieke kans om deze vaardigheden tot in de perfectie te gaan beheersen. De combinatie van schrijven en vertellen is uniek.

Abe de verteller is een zeer ervaren en professioneel verhalenverteller en staat door heel het land op diverse podia en festivals. Hij vertelt mythen en sprookjes uit de Keltische en Noordse traditie, ridderverhalen, Griekse mythen, Grimmige sprookjes, Nederlandse sagen en nog veel meer. Natuurlijk zal je tijdens de workshop Abe zelf ook in actie zien en betoverd raken door zijn prachtige manier van vertellen.

Therapeutisch Coach

Hoe ziet het programma eruit:
Na een bijzonder welkom van Abe ga je op de eerste dag aan de slag onder begeleiding met het schrijven van je eigen verhaal. Je neemt een eigen mix van je eigen verhaalingrediënten mee en zet deze in. Jij hebt vast al een idee waarover je een verhaal wil gaan schrijven en daarna vertellen, of….. Laat jij je toch liever inspireren op de schrijfdag? Ook dat is geen probleem. Onder de professionele leiding van Abe ga je aan de slag om je eigen mythe, sprookje, metafoor of verhaal te bedenken, schrijven en perfectioneren. Alle belangrijke aspecten die je nodig hebt voor je eigen verhaal zullen aan bod komen. Aan het einde van deze dag heb jij de basis staan voor je eigen verhaal. Natuurlijk wordt het geen saaie schrijf dag maar een leuke inspirerende en waardevolle kennismaking met het schrijven van jouw verhaal.

Therapeutisch Coach

Verhaal klaar? Dan is het tijd voor de volgende stap: hoe ga jij je eigen verhaal overbrengen aan het publiek? Op de tweede dag van deze workshop leert Abe je in de ochtend alles over een juist stemgebruik , expressie, mimiek en beweging van je handen, gezicht en lijf. Hoe plaats jij je verhaal in de ruimte? Ook leert hij je een ideale basishouding waarin jij je verhaal kan vertellen.

Na de lunch doen we oefeningen met het aanwezige publiek. Wie is je publiek en kun je daar op inspelen? Hoe maak je contact? Hoe maak je verbinding met het publiek? Hoe ga je om met stoorzenders? Hoe hou jij je publiek betrokken? Verder gaan we ons bezighouden met hoe je de vijf zintuigen aan kan spreken in een verhaal.

Licht uit en spot aan! Het podium is nu voor jou gereserveerd en deze tweede geweldige dag eindigen we met jouw verhaal. Hoe bouw je het op, hoe onthoud je het en hoe kies je het juiste verhaal wanner je straks meer verhalen hebt. Wat zijn de elementen die een verhaal boeiend maken? Hoe kan je je echt in een verhaal inleven? En last but not least je zal (als je dat wil) op het podium een (deel) van je verhaal vertellen aan het aanwezige publiek.

Na afloop van deze inspirerende workshop breng jij als een volleerd verhalenverteller het perfecte verhaal of metafoor aan een kleine of grote groep mensen. Jij weet perfect je staat te bewaren en je luisteraars hangen vanaf de eerste zin aan je lippen.

Na afloop van de workshop ontvang je een certificaat van deelname.

Klik op het onderwerp waar je meer over wil lezen

Deze workshop is voor iedereen geschikt (alle leeftijden) die op een goede pakkende manier een verhaal willen leren vertellen. Speciale voor of basisopleiding is niet nodig. Dyslexie, faalangst, ASS of andere unieke talenten zijn geen probleem om mee te doen aan deze workshop!

Zaterdag en Zaterdag

Deze unieke en inspirerende dag kost je slechts €249,-. Hierbij is een simpele lunch, koffie, thee en het eventuele cursusmateriaal inbegrepen.
Betaling in 2 of 3 termijnen is mogelijk, vraag naar de voorwaarden.

De lestijden zijn van 10:00 uur tot 17:00 uur met tussendoor enkele korte pauzes.

Een prachtige unieke locatie in Zeewolde. Parkeren kan hier gratis voor de deur en bereikbaar met het OV.

De workshop staat onder leiding van Therapeutisch Coach™. De kwaliteit van de workshop is daarmee hoog en de trainers zijn met zorg geselecteerd. Na afloop van deze training ontvang je een bewijs van deelname met het zegel van Therapeutisch Coach™.

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt of een korte kennismaking wil. Dat is natuurlijk geen probleem. Neem dan even contact op door te bellen naar 0341-721088 of mail naar paul@spotcoaching.nl.

Inschrijven

Ben je er uit? Doe je mee? Schrijf je dan VANDAAG nog in voor deze workshop!

Een afschrift van de algemene voorwaarden tref je hier aan